Lapinmuijat

11.12.15

Muistatteko, kun syksyllä 2014 tein ensimmäiset neonpinkit lovikat
Messuilta mulle tarttu mukaan Schachenmayrin Boston-nimistä lankaa 3 kerää Lankaidean pisteeltä, taisivat olla jossakin tarjouksessa siinä. Mulla oli pitemmän aikaa kyteny mielessä uudet lovikat, joihin aioin ettiä langat messuilta. Olisin halunnu niihin täyttä villaa, että lovikoitten sisäpuolen olis saanu harjattua pehmoseks, mutta en löytäny sopivan kirkasta pinkkiä. Bostonista oli niin ihania kirkkaita värejä, mutta päädyin ainoastaan ostamaan pinkkiä. Tietenki. 

Puikkosuositus tälle langalle on 7-8mm, mutta koska halusin lovikoista tiiviit, neuloin nämä vitosilla ja lanka yksinkertasena. 


Lovikkalapaset


Puikot 5mm
Silmukoita 28 (7s/puikko)
Lanka Boston, 7 veljestä valkoinen
Langanmenekki 92g


Luo 5-6mm puikoilla (riippuen käsialasta) 28 silmukkaa, jaa neljälle puikolle (7 s/puikko).
Neulo suljettuna neuleena 1 krs. oikeaa.
Neulo seuraavaksi 7 kerrosta nurjaa ja jatka oikealla neuloksella. Nämä 7 nurjaa kerrosta on nyt se sun lovikoitten ranne, joka käännetään lopuksi valmiin lapasen päälle.
Neulo peukalokohtaan asti, eli 22 krs.
Valitse peukalokohtaan erivärinen lanka ja neulo I. puikon ensimmäiset 6 silmukkaa apulangalle. Siirrä apulangalla neulomasi silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja jatka sileää neuletta normaalisti pinkillä langalla.

Kärkikavennuksia varten neulo sileää neuletta melkein nimettömään sormeen asti. Mulla on tässä 23 krs, mutta mulla on suht pieni käsi. 
Aloita kavennukset, tee I. ja III. puikon alussa ylivetokavennus, II. ja IV. puikon lopussa neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen. Toista, kunnes jäljellä on 4 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä langanpää silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.  

Pura apulanka pois ja poimi peukaloon 2 silmukkaa lisää reunoilta =13s. Silmukat jakaantuu 5-4-4. Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo peukalon kärkeen asti. Kavenna sitten 2 silmukkaa oikein yhteen joka puikon lopussa, kunnes jäljellä on 6s. Katkase lanka, vedä silmukoiden läpi, kiristä ja päättele hyvin. 

Tee toinen lapanen peilikuvaksi, toisinsanoen vaihda peukalon paikka II. puikon kuudelle viimiselle silmukalle.

Lovikoitten ranteen voi koristella millä vain langalla. Tähän valitsin kaksinkertasen 7 veljeksen. 
Käännä lapanen nurin päin, sillon lovikoiden ranne on oikein päin. Ota lankaa parsinneulalle kaksinkerroin ja ompele valitsemaasi kuviota ranteeseen. Muista päätellä hyvin! 
Kun käännät lapasen ja ranneosan oikein päin, ompeleet jää piiloon taitetun reunan alle, eikä näy lapasen sisäpuolelta.tudiluu!


Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

  1. Ihanan väristä lankaa! Saakohan tätä enää mistään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä yhtään, sun häätyy varmaan kurkkia nettikauppoja :)

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)