these are a few of my favorite things...

6.12.15


Mie opin viime vuesta sen, että piparitalo kerrää ihteensä huomattavan määrän pölyä, jos sitä ei peitä sellofaanilla, mikä pilaa koko ilon ko. talosta mun mielestä. 
Tästä viisastuneena en tee tänä vuonna  syötävää piparitaloa ollenkaan, vaan syön koko taikinan ja ehkä paistan vain muutaman valmiiksi asti! Kuitenki oishan se kiva, ku ois ees joku kiva häkkyrä viemässä muutenki jo rajallista pöytätillaa..
Siispä päätin rakentaa semmosen!

Tähän projektiin tarvii pahvia, (maali-/) liitutussin, liimaa (erikeeper, kuumaliima) ja leivinpaperia. Muut koristeet ja sisällä olevat patterivalot on optionaalisia.

Sitten ei muutako leikkelemään!
Mulla tämä talon muoto tuli summanmutikassa. Sen piti olla ensin matala ja leveä, mutta päätinki viimetingassa, että tästä tuleekin kapea ja korkea. Käytin talon seinien kasaamisessa sammaa tekniikkaa, ko viime vuen piparitalossaki; lasit tukemaan seiniä oikeaan asentoon ja antaa kuivua yön yli.


Tästä tuli niin söppänä, etten tarvi ennää syötävää piparitaloa. 
Lisäksi taustalle vois askarrella pihapiiriin kuusia, jos riittää intoa! 


Löytyykö teiltä piparitalo tänä jouluna? 

tudiluu!Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

  1. Hehee, hyvä idea! Ehkä saa paremmin pysymään kasassa isommatkin linnat, ku mulla on aina vähän turhan villit luulot itsestäni pipariarkkitehtinä ja röks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullaki nauratti ku en osaa tehä suoria taloja nii tää oli iha ok väköstys siihen nähen. :D

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)