Hildat

16.12.16

Jatkamme pitsilapasilla, onhan nyt enää vähän reilu viikko jouluun. Nää ehtii ihan varmasti vielä neulomaan pukinkonttiin.


Nää on nyt ne U N D I I N-blogin Hilda-lapaset. 

Puikot 3½mm
Silmukoita 40 (10 s/puikko)
Lanka Novita Usva

Pitsi
Puikot 3.75mm
Silmukoita 36 (9 s/puikko)
Lanka joku vanha vyötteetön kid mohair
Langanmenekki yht. 111g

En voi sanoin kuvailla miten kaunis tuo Usvan väriliuku on. Sitä löytyy enää todella harvoista paikoista, taitaa olla poistunut. Mulla tätä oli vielä yksi täysi kerä jemmassa ja toiveena olis löytää jostain lisää, varsinki mintunvihreää ja persikkaa. 


Päälle tuleva pitsiosio neulotaan poimimalla resorin jälkeen 10s joka puikolle normaalisti. Kavensin ensimmäisellä kerroksella joka puikolta yhden silmukan ja sitten vasta aloitin kuvion neulomisen. Se pussittaa tosta keskeltä hassusti alussa, mutta asettuu kyllä. 


Mulla on nyt kotona kokonainen trio erilaisia pitsilapasia, vasemmalta lukien uusimmasta vanhimpaan. Lapasilla lahjominen on tosin hankalaa, jos ei tiedä edes suurin piirtein käden kokoa. Ite en tiiä mitään ärsyttävämpää ku liian tiukat, peukalo väärässä kohdassa-lapaset. Liika pituus ei niinkään haittaa, pystyy kasvattaan kynsiä ;) Toivottavasti nää löytää omat kodit.


Mie lähen jouluruuhkaan ostoksille, 
tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

4 kommenttia

  1. Todellakin ihanat. Tuo vaihekuva, missä näkyy pitsineule puolivälissä menossa ja alla oleva kokonainen lapanen oli todella valaiseva. Toivottavasti saan joskus nämä puikoille asti. Onkohan vaaraa, että mohairlanka takertuu kiinni vetoketjuihin tai avaimiin... ja käytössä lapasiin tulee lankoja pitkälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen on kyllä vaara, mut yksiäkään pitsilapasia en oo omiin käsiini saanut joten satavarmaksi en osaa sanoa :D

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)