Painokankaiden paratiisi

18.11.18

Tampere - marraskuun kässämekka.
Vuoden kohokohta on taas takana päin. Suomen kädentaitomessut piti sisällään kaikkea mahdollista kädentaitoa laidasta laitaan - materiaaleja, valmiita tuotteita, painokankaita, puutöitä, artesaanisuklaata ja lankaa, muutamat mainitakseni. Ja sitä lankaa oli taas mahdottomasti, ulkomaista ja kotimaista. Olin huomaavinani pientä trendiä glitter- ja heijastintehosteisissa langoissa, niitä oli älyttömän monella myyjällä. Oonko ihan väärässä?

Jotenkin mun tämän kertaisesta messuhurmoksesta ei kuitenkaan riittänyt tarpeeksi mielenkiintoa langoille, vaikka messut mahdollistaa aivan täydellisesti eri materiaalien, valmistajien ja myyjien lankojen hypistelyn. Muutamat langat pyörittelin käsissäni, mutta sanoin niille sitten heipat.

ILO yarn

Snurre

Lankakauppa Kerä

Kuten aikasemmin jo vähän pohjustin, lähdin avoimin ja iloisin mielin lähinnä vaan katteleen. Yks päivä ei kuitenkaan mitenkään riitä kiertämään näin suuria messuja, että taas tosi paljon meni ohi, niinku mm. bloggaajamiitti, joka nyt jälkeen päin harmittaa. Kiertelin kuitenkin tyytyväisenä kaverin kanssa messualuetta ja ostin maltillisesti.Tänä vuonna yksi messuteema oli käsityön juurilla. Kävinkin siksi ihailemassa jalkinekisällin työnäytöstä, jossa siis tehtiin kenkiä täysin käsin. Ihan mahtava ja arvokas taito ja sai minut arvostamaan omaakin käsityöntekijän taitoa uudelleen. 

Blockwallah
mereen - käpynen

Tällä kertaa en haksahtanut myöskään kuosikankaisiin, joita pursuili laidasta laitaan. Jokaiselle jotakin voisi olla messujen iskulause, koska sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Mustaan hyvin yleisesti pukeutuva ystäväkin ihastui ehta.-kangaskaupan pinkin sävyiseen kuosikankaaseen niin paljon, että kotiutti sen. 

Minua kuosikankaan pitää puhututtaa, mutta sen pitää myös sopia edes jotenkin minun omaan persoonaan. En esimerkiksi voi kuvitella itseni päälle vahvasti eläinkuvioisia vaatteita, mutta koskaan ei voi sanoa ei. Löysin kyllä paljon ihastelemista, joita olen netissä jo kuolannut, mutta en kokenut mitään kuosia juuri nyt omakseni. 

ehta.

i k a s y r

Sokru

Suuri Käsityö


Vasta messujen loppupuolella sain kuningasidean tehdä perheen miehille pukinkonttiin boksereita nähdessäni hauskan kankaan, mutta unohdin hakea jujunalta kaavat. Onni on, että nämä putiikit eivät katoa messujen jälkeen mihinkään ja ostosmaratonia voi jatkaa netin kautta kotonakin. Kätevää! 

Tänä vuonna paukkui myös taas kävijäennätykset. Koko viikonlopun aikana messut keräsi lähemmäs 51000 kävijää, joka on hurja määrä ihmisiä. 

Kiitos ja messuillaan taas ensi vuonna

Seuraavassa postauksessa esittelen (melko maltilliset) messuostokset. Blogistipassi messuille saatu somenäkyvyyttä vastaan

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)