Ranunculus-sukat

9.4.19

Pitkäjänteisen työn tulos on mulle aina ylpeyden aihe.
Aloin helmikuun aikana neuloa todella ihanalle ihmiselle sukkia. Varoittelin jo etukäteen, että huonoilla käsillä voi kestää sukissa tovi. Kipuilin sukkien teon ja käsieni kanssa aivan älyttömästi, koska jos joskus edistyin, otin kipujen takia takapakkia jopa viikoilla. Viime sunnuntaina sitten kavensin viimeisen silmukan ja vedin langanpään silmukoiden läpi: ne on siinä ja voi, kuinka ne on kauniit.


Mallikuvion otin sukkaan suoraan Lehdykkä-piposta, jota olin silloin juuri neulomassa. Langaksi valikoitui Helsingin reissulla Arwettan puutteen vuoksi Hjertegarnin lana cotton, joka on 50-50 suhteella puuvillaa ja merinoa. Aikaisemmassa postauksessa, jossa esittelin kässäpussin sisältöä, mainitsin langan olevan kiva neulottava miinus puuvillamainen säikeiden erkaneminen, mikäli niihin sattuu tökkäämään puikolla. Lanka on vähän kalliimpaa, kuin mitä yleensä käytän. 50 gramman kerä maksaa Lankamaailmassa hilkun alle 5 euroa.



Puikot 2 & 2½mm
Silmukoita 78 aloituksessa, jalkaterässä 72
Lanka Hjertegarn lana cotton
Langankulutus 82g
Koko 37

Kuvion sain lopetettua kärjessä tosi nätisti pipon ohjeissakin olevalla kuvion kavennuskaaviolla, eikä sukan kärjestä tullut suippo! 
Vaikka kaavio on suoraa piposta otettu, sukat on muuten omaa sävellystäni, joten halusin nimetä nämä kuvissa näkyvien jaloleinikkien mukaan Ranunculus-sukiksi. En henkilökohtaisesti voi elää itseni kanssa, jos sukilla ei ole minkäänlaista kutsumanimeä.



Ihania kevätpäiviä teille kaikille

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

6 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)