Lehdykkä-pipo

25.1.19

Viime aikoina on eletty kovasti pipobuumia eri käsityöblogeissa. 
Olette varmasti nähneet supersuositun Oslo hat-pipon tunkevan melkein joka tuutista ulos. Minulle ei henkilökohtaisesti paksut tai paksureunaiset pipot uppoa tai edes sovi, neulon mieluummin jotain kevyempää. Kuin tilauksesta Pinterestistä löysin kuvan sievästä piposta, joka oli ensinnäkin 
a) suomenkielisellä ohjeella ja b) ilmainen!

Sinäkin voit siis neuloa tämän Lehdykkä-pipon.
Ohje on Koukuttamon.


Lehdykkä

Puikot  2½mm 40cm pyörö
Silmukoita 160 ja 170
Lanka Adlibris baby merino medium grey A007
Langankulutus 60 grammaa


Ohje oli hyvin selkeä ja helppo. Ehkä ainoa pieni miinus tulee siitä, että ohje on vain fingering-paksuiselle langalle, eikä variaatiota paksummalle langalle ole ja että koko pipo on kuviota lukuunottamatta pelkkää nurjaa. Kädet oli kovilla tätä neuloessa ja muutamat yöt valvoin kipujen kanssa, mutta lopputulos todella palkitsi. Pipo on ihana, lämmin ja sopivan slouchy, eli löysä ja laskeutuva, kun sen vain muistaa ensin kastella. Eikä kutita!

Kavennukset tuli mulla vähän hassusti ja epätasaisesti tähän, kun laiskuus iski enkä jaksanut laskea oikeita kohtia. Aloitin kavennuskohtaa juuri kylässä ollessani, enkä kuitenkaan malttanut lopettaa neulomista kesken. Seuraavaan sitten paremmin.Tämä pipo ei jäänyt minulle, vaikka ihana onkin ja itseasiassa lempivärini. Kävin tämän neulomisen jälkeen ostamassa itselleni Oulun Lankamaailmasta toista lankaa, josta teen oman. Tämä ehti olla säilössä tasan viikon eikä enempää ja oikea pää tälle pipolle löytyi minun pikkusiskolta.

Toisaalta on kiva neuloa välillä ohjeen mukaan jotain uutta, joka osoittautuu oikein käyttökelpoiseksi. Tietää sitten seuraavalla kerralla miten tehdä ohjeita seuraamatta ja ehkä vähän itselle paremmalla tavalla. Omaan pipoon lyhennän resoria ihan parilla kerroksella, koska se on mun makuun vähän liian korkea ja kuvio jää mun mielestä siksi liikaa päälaelle.Vai sopisko tää väri ehkä sittenkin minulle? 
Samaa väriä on meinaan Spotlight-huivikin.

Onko muilla pipobuumi?

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

4 kommenttia

  1. Onpa kiva pipo ja tosi ihanan värinenkin! Täytyypä tallentaa ohje muistiin, juuri tällaiselle pipolle saattaa tulla tarvetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämän pipo-ohjeen löytyminen oli niin iloinen yllätys että se oli pakko jakaa. Kiva jos siitä on hyötyä myös muille :)

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)