Socks of Christmas past

12.1.19

Joulukuun välipäivien aikana kerroin tekeväni Niina Laitisen ohjevihkosesta December sockit 
ja niin myös tein. Enpä vain arvannut, että kuvio ei tuu sopimaan juuri mun jalan kokoon, joten rakas siskoni sai tästä itselleen söppelit sukat. 


Lankaa jäi yli edellisistä Niinan ohjeella neulotuista sukista, jotka oli Soulmates II-polvarit. Oon ostanut tätä kyseistä helmen harmaata 6 säikeistä sukkalankaa Helsingin Lankamaailmasta jo yli 2 vuotta sitten ja vasta nyt vuoden lopussa halusin käyttää nämä hilloamani 200 grammaa. Lanka oli vyötteetön "alelaarin" tarjouslanka, muistaakseni 4 kerää kympillä tai jotain semmosta. Ostokset jaettiin silloin kaverin kanssa puoliksi, että mun ei tarvinut yksin ostaa melkein puolta kiloa lankaa. Jälkeen päin ajateltuna harmittaa! Tosi kiva lanka, enkä tiedä saako tätä enää mistään.

Kyseinen kaveri, jonka kanssa tämä kyseinen lankasaalis jaettiin, sai Soulmates polvarit tänä jouluna itselleen. ♥

Lankaa jäi yli ihan pikku nöttönen, sain sen aikalailla kokonaan käytettyä. Polvisukat söi 125g ja nämä pikkusukat 61g. Kutosen matikalla jäljelle jäisi noin 14 grammaa, mutta koska punnitsen kaiken ja ne ei olleet täysiä 100 gramman keriä, todellisuus on jossain 10 gramman paikkeilla. Tosi vähän siis. Kerään taas värimaailmoittain lajiteltuja jämälankapusseja, jotka koitan saada keväällä myytyä kirpparilla pois, koska itse en syty jämälankanöttösistä.

December socks-ohje on julkaistu jo 2015 ja Niinan sukkamallien suosio on ollut tosi kovassa nousussa ohjeiden ja kirjan myötä, jonka nykyään myös itse omistan (joulupukki ♥). 
Itse juntturapäänä en ole ennen viime kuuta neulonut yhtään Niinan sukkaa, vaikka olenkin seurannut jo useamman vuoden kalenteri KAListeluja mm. jouluna, ystävänpäivänä, äitien- ja isänpäivinä. Ymmärrän tämän suosion nyt ihan täysin ja hurahdin itsekin.

December socks

Puikot 3½mm
Silmukoita 48s
Langankulutus 61g
Koko 37


Tämä ohje tulee kyllä ehdottomasti useammin käyttöön. Kuvio on tarpeeksi yksinkertainen ja toistuva, että ohjetta ei tarvi seurata eli oikein oiva telkkarineule. Päättelin sukat kitchener stitchillä, eli silmukoimalla ja sukan pää on tällöin tasainen, eikä suippo.
Seuraaviin, toivottavasti itselle neulottaviin December sockeihin aion käyttää ohuempaa lankaa, niin kuin ohjeessakin on. Istui tämä malli 7veikan paksuiseenkin lankaan ihan ok, molempiin reunoihin jäi yksi nurja silmukka kuvion lisäksi, jotta se erottuu muusta neuloksesta.


Ootko sä neulonut Niina Laitisen sukkia? 
Mikä on sun lempiohje?

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)