Harmonia

10.10.19

Kaupallisessa yhteistyössä Tokmanni

Olin kesällä kuullut, että Tokmannin oman kotikulta-merkin alle oli tullut myyntiin myös sukkalankaa. En löytänyt sitä meidän paikallisesta kaupasta, joten päätin laittaa sähköpostia suoraan Tokmannin markkinointiin ja pyysin lankaa testiin. Sain syyskuussa sitten ihanan lähetyksen: pussillinen Harmonia-lankaa, jonka sain kaupallisen yhteistyön merkeissä. 


Mainitsin sähköpostissa lempiväreistäni ja sain juurikin niitä: ihanaa okrankeltaista, kahta eri harmaata ja valkoista. Kokonaisuus on nimensäkin mukaan täydellisen harmoninen. Värivalikoimaan kuuluu näiden lisäksi vielä vaaleanharmaa, vaaleansininen, vihreä, roosa ja beige. 
Kuvissa näkyy järjestyksessä värit luonnonvalkoinen 900, keltainen 906, harmaa 902 ja grafiitti 908. Aion käydä jossain vaiheessa ostamassa lisäksi vielä vaaleanharmaata ja roosaa. 

Harmonia on koostumukseltaan perus sukkalanka: 75% villaa ja 25% polyamidia. 100g kerässä on lankametrejä 200. Lanka vastaa paksuudeltaan esimerkiksi Novitan 7 veljestä. Ainiin, näille langoille on myönnetty avainlippu!
Lanka on hintaluokassaan edullinen ja 100 gramman kerä maksaa 2,59 €.

Itse neulottavuudesta on vain positiivista sanottavaa. Lanka neuloutui helposti ja tasaisesti. Korkkasin heti ensimmäisiin sukkiin 4 kerää ja vain graffitin kanssa oli pientä ongelmaa, langan paksuus vaihteli välillä melko paljon. Valkoinen oli kaikista pehmein ja graffiti taas kaikista karhein neulottava. Käyttökokemuksista en osaa vielä kertoa, kun sukat oikein hohtaa uutuuttaan. Neuloin näistä langoista heti sopivan raitaärjestyksen löydyttyä palkkiraitasukat.


Palkkiraitasukat

Puikot 3mm
Silmukoita 52 (13s/p)
Langankulutus 103g
Koko 38

Sen kummempaa ohjetta minulla ei tähän ole. Resori on neulottu 1 o kiertäen, 1 n. Kaikki raidat ovat 12 kerroksen korkuisia ja katkaisin langan jokaisessa värinvaihtokohdassa. Päättelyä tuli paljon, mutta en halunnut kuljettaa näin pitkissä väleissä kaikkia lankoja mukana. Koko muun sukan joustinneule on neulottu 3 oikein, 1 nurin. Sukan teräosassa joustinta on luonnollisesti neulottu vain päällimmäisessä osassa ja pohja on pelkkää oikeaa.


Sukista tuli aluksi melkoista peltiä, koska neuloin ne normaalia pienemmillä puikoilla. Neulon yleensä tämän paksuista lankaa 3½ mm puikoilla, mutta neulos ei ole silloin kauhean siistiä ja saan aikaiseksi kauheita reikiä. Täytyy investoida välikoon puikkoihin, josko 3,25 mm olisi minun käsissä parempi. Neulos kyllä loppujaan notkistui, kun nakkasin sukat niiden valmistuttua lämpimään kylpyyn, jossa oli pari tippaa huuhteluainetta. Kuivasin sukat tasona ilman blokkausta.


Kuvissa poseeraa mukana mun mini kumiviikuna ficus elastica tineke. 
Näistä tuli super ihanan näköiset sukat. Pitäiskö alkaa heti neuloa samaan settiin mätsääviä lapasia?

Suuri ja lämmin kiitos Tokmannille yhteistyöstä! 


Ootko kokeillut Harmonia-sukkalankaa? Jos et, niin aiotko kokeilla?
Mitä sä näistä langoista neuloisit?

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

6 kommenttia

 1. Onpa mukavaa, että Tokmannille on tullut uutta lankaa. Pitääkin hankkia, kun käyn siellä. Kauniin väriset sukat tuli :) Mukavaa lokakuun jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä langat on kyllä oikein kelpoja, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan 😊

   Poista
 2. Oletko käyttänyt sukkia, miten lanka on kestänyt? Kauniit värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En oo käyttänyt näitä sukkia, mutta oon tehnyt muille sukkia samasta langasta ja on kestäneet hyvin. :)

   Poista
 3. Kotikulta langalle ei ollut myönnetty Avainlippua. Novita käytti sitä 'vanhasta tottumuksesta' kun heillä lippu oli myönnettynä joillekin langoille. Nyt vasta asia on korjattu kun asiasta huomatettiin. Lanka on siis Novitan tekemää.

  VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)