Neulotut kurpitsat (ohje)

26.10.19

*langat saatu yhteistyöstä Tokmannin kanssa


Sain yksi päivä kauhean palon opetella neulomaan kurpitsoja.

Ensin pitäisi osata neuloa pallo. Aloin etsiä ohjetta, mutta suomeksi en löytänyt muita, kuin virkattuja tai Novitan liian pelkistettyjä kurpitsoja, jotka eivät sopineet mun visioon sitten ollenkaan. Aloin sitten kirjoittaa ohjetta itse. Ensimmäiset kokeilut näytti lähinnä suipoilta sipuleilta ja kyhmyisiltä ketunnokilta, kuin täydellisen pyöreiltä palloilta, mutta vaikka miten yritin täydellistä palloa, en onnistunut. Nakkasin täydellisyydentavoitteluni nurkkaan ja huomasin, että salaisuus piili loppujaan pallon täyttämisessä ja pallo olikin täydellinen! Ompelemalla kurpitsa muotoutui kauniisti juuri kuin olin sen päässäni kuvitellut.Neuloin omat kurpitsani Kotikullan Harmonia-langasta, jotka sain yhteistyön merkeissä Tokmannilta. Harmaassa kurpitsassa on lisäksi valkoista mohairia.

Kuulutin Instagramissa testineuloja ja sainkin hyvin äkkiä kasaan joukon innokkaita neulojia. Olen niin onnellinen, että ohje herätti niin monen kiinnostuksen. Ensimmäiset kurpitsat olivat joillakin testaajilla valmiina jo puolen vuorokauden päästä ohjeen saamisesta. Sain älyttömän hyviä kommentteja ohjeen toimivuuteen liittyen ja muokkasinkin ohjetta heti näiden kommenttien perusteella. Annoin testaajille neuleaikaa 26.10 asti, jotta kurpitsakausi ei olisi heti ohjeen julkaisun jälkeen ohi vaan näistä söpöläisistä riittäisi iloa pidemmäksi aikaa.Nyt ohje on valmis.

Se on hienosäädetty ja väännetty ymmärrettävään muotoon, joten voin jakaa sen myös teille! 
Neulottujen kurpitsojen ohje on ladattavassa pdf-muodossa ja se on kaikille ilmainen. Kurpitsoja voi neuloa ohjeella kolmea eri kokoa, tai soveltaa ohjetta apuna käyttäen vielä suurempia.
Ohjeella tehdyn isoimman, eli L-kokoisen kurpitsan halkaisija on käsialasta riippuen n. 19cm ja lankaa siihen kuluu n. 50g. Nämä sopii hyvin siis jämälankaprojekteiksi. M-koko on n. 9cm ja 25g. Pienin mini, eli XS-koko on n. 6cm ja alle 10g.

Ohje sisältää tekstiin upotettuja linkkejä, jotka näet sinisenä. Niitä klikkaamalla pääset katsomaan ohjevideoita tekniikoihin liittyen. Siellä on mm. i-cordin neulomista, joten mikäli se ei ole tuttu juttu, suosittelen katsomaan videon. Ohje sekä ohjevideot ovat suomeksi.

Lataa ohje tästä: Neulotut kurpitsat


Jaathan tällä ohjeella neulotut kurpitsat Instagramissa hashtagilla #neulottukurpitsa ja #rosannaofmayknits. Voit myös tägätä kuviin ja storyihin minut @rosannaofmay, niin näen ne heti ja voin jakaa teidän tekemiä pehmoisia kurpitsoja omassa storyssani. ♥

Tässä testineulojien kurpitsat


IG: _katitalvikki_

IG: noora_knits

IG: vaahtosammutindesign

IG: eeva_ohwienordisch

IG: omaatekoa

IG: sormustin

IG: vasurillatehden

IG: villasukissa


Tykkäsitkö tästä? 
Tykkää rosannaofmay-sivusta myös Facebookissa

Saatat myös tykätä näistä

1 kommenttia

  1. Hauskat kurpitsat, pitääpä laittaa neulontalistalle ensi syksyä varten. Kätevää, että ohjeen voi ladata pdf ohjelmalla. Täytyy katsastaa myös nuo ohjevideot, kiitos niistä!

    VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)