Kuurapitsilapaset (ohje)

25.9.20

 


Tällä viikolla sain Instagramissa viestin eräältä seuraajalta, että onko yhdet hänen neulomansa lapaset minun ohjeella tehty. Aloin jo kieltämään, kunnes lähdin seikkaileen vanhoihin postauksiin neljän vuoden taakse ja sieltähän ne löytyi. Silloin näille ei ollut nimeä, mutta pyysin kommenteissa teitä kertomaan, mikä tälle olisi sopiva nimi. Silloin sain ehdotuksen kuura, mikä sopi ihan täydellisesti. 2016 syntyi kuurapitsilapaset.

En muistanut koko lapasten olemassaoloa enkä muistanut, että ne oli edes näin kauniit, kun mulle ei jäänyt silloisesta lapasbuumista käteen muuta kuin kuvia, eikä mitään konkreettista. Mutta nyt tämän DM:n jälkeen tuli voimakas tunne, että haluan tehdä tälle mallille ihan kunnollisen ohjeen.


Ohjeen julkaisupäivä on tänään. Tällä kertaa toimin suunnitelmallisemmin, enkä ihan kokonaan hetken huumassa ja ehdin etsiä jopa inspiraatiota näihin kuviin. Ohjetta kirjoitin samalla, kun itse neuloin. Viime yönä tein vielä viimehetken valmisteluja ja asettelin kaikki kamppeet paikoilleen, otin testikuvia ja näytin Instagramissa sneak peekejä tulevasta. Tänä aamuna sain kuvattua ja kasattua kaiken pakettiin.

Sekaiset, niin sanotut kollaasikuvat on niin mun mieleen. Näissä tapahtuu paljon, mutta jotenkin kaikki soljuu kivasti yhteen ja pointti tulee esille. Pääsipä kuviin esille myös yksi mun suosituimmista ohjeista viime vuodelta, eli neulotut kurpitsat. Niiden ohjeen löydät täältä.

Ohjeesta: 


Näiden pitsilapasten juju on yksinkertainen, tai siis kaksinkertainen. Ensin neulotaan pohjalapanen pitkällä, taitettavalla ainaoikein resorilla ja sen lapasen päälle neulotaan mohairista kevyt, kaunis ja herkkä pitsi. 

Ohjeessa on kaksi kokoa, M ja L. Mä neuloin tässä kuvassa näkyvät lapaset harmaasta Kotikulta harmoniasta koossa M, 3½mm sukkapuikoilla. Pitsin neuloin lyhyillä 3½mm sormikaspuikoilla. Ohjeeseen käytetty langan paksuus pohjalapaselle on siis 200m/100g. 

Huomaathan, että ohjeessa mainittu puikkokoko ei päde, mikäli sinulla on normaalia löysempi tai tiukempi käsiala. Jos siis tiedät, että neulot vaikka 7 veljestä langasta 3½mm puikoilla peltiä, ota suoraan puolta kokoa isommat puikot. Valitsethan siis käsialallesi ja käyttämällesi langalle sopivan puikkokoon.

Ohje sisältää sisäisiä linkkejä: Peukalokiila-otsikko on suora linkki Punomon havainnollistavaan peukalokiilan ohjeeseen. Ohjeen lopussa suorat linkit myös rosannaofmay-blogin eri somekanaville sekä sähköpostiin. Niiden kautta minuun saa yhteyden mikäli ohjeesta nousee jotain kysyttävää. 

Näitä lapasia ei ole nyt testineulottu ollenkaan, joten toivon palautetta ohjeeseen liittyen.
Käytäthän somessa hashtagia #kuurapitsilapaset

HUOM! Lapasohje on tarkoitettu vain yksityiseen käyttöön.

 

Tällä sain neulebingoon rastitettua kohdan neuleohje.


Ihania neulomishetkiä jokaiselle

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

3 kommenttia

  1. Onpa kauniit lapaset <3 Mukavaa lokakuuta <3

    VastaaPoista
  2. Upeat! Täytyy kokeilla tehdä nämä piakkoin :-) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)